De bästa bloggarna inom finans och ekonomi 2021

Vi har samlat ihop de bästa finans- och ekonomibloggarna. Här hittar du bland annat tips på sparande, placeringar och investeringar. Om du vill få bättre koll på din egen ekonomi eller funderar på att bygga upp en aktieportfölj är det här rätt ställe att leta efter information på.

Vad är bloggar inom ekonomi och finans?

Finans- och ekonomibloggar handlar om sparande, investeringar, bolån, skatteregler och allt som hör till ekonomin. I en del bloggar kan man läsa om aktier och om hur man bygger upp en aktieportfölj. Andra skriver om finanspolitik och om ekonomi ur ett samhällsperspektiv.

En podd är ett alternativ till en blogg

Poddar blir alltmer populära av den enkla anledningen att du inte behöver läsa på mobilen eller datorn utan kan lyssna medan du gör något annat. Självfallet finns det också en uppsjö av bra poddar inom ekonomi där du kan lära dig allt om investeringar, börsen, sparande och annat som har med ekonomi att göra.

De 5 bästa bloggarna om finans och ekonomi i sammanfattning

  1. Bloggen Stabil ekonomi
  2. Bloggen Cornucopia
  3. Bloggen Bli ekonomiskt oberoende
  4. Studentspararnas blogg
  5. Hernhags blogg

 

De 5 bästa ekonomibloggarna – med motivering

Oavsett om du behöver spartips eller vill hålla kolla vilka aktier det går bra för så är det bloggar inom just ekonomi och finans som du bör titta på. Om innehållet i dessa bloggar lockar ditt ekonomiska sinne så behöver du bara klicka på titlarna för att besöka dom.

 

Stabil Ekonomi

Hos Stabil ekonomi får man lära sig enormt mycket nyttigt om ekonomi. Inte bara hittar du tips och råd för att bygga upp en bra aktieportfölj, utan också spartips, bokföringssnack och en hel del om vad som händer med ekonomin ute i världen. Om du är intresserad av konsumtionstrender, ekonomiska världsnyheter och allt som påverkar människors privatekonomi är just Stabil Ekonomi en av de mest stabila bloggarna man kan hitta på webben just nu.

 

Cornucopia

 

Tillväxt, pengar, aktier, politik och allt som hör till. Cornucopia är en av Sveriges största och mest kända samhällsbloggar och har ett stort fokus på just finans och ekonomi. Vad händer egentligen med de största företagen? Är deras aktier värda att satsa på? Varför har Erisson aldrig återhämtat sig och har Tesla på grund av övervärdering råkat ut för en farlig aktiebubbla som håller på att spricka? Såna saker kan man läsa om på Cornucopia. Även om bloggen handlar om annat än bara ekonomi tar den reda på de stora sammanhangen och ger läsaren en bra förståelse för dom. Om du är intresserad av hur samhällsutvecklingen påverkar ekonomin och finansmarknaden finns få andra bloggar som kan mäta sig med Cornucopia

 

Bli ekonomiskt oberoende

Att bli ekonomiskt oberoende är väl något alla vill. Men vad innebär det egentligen? Det är nog slit och disciplin som gäller. Bloggen Bli Ekonomist oberoende visar dig hur och var du kan börja. Här kan du lära dig mycket om sparande, aktier, bolån och så vidare. Du kan även få en del tips om vad man ska göra för att inte blir lurad och vilka typer av delas man inte ska gå på. Tänk bara på alla elbolag som luras och bredbandsbolagen som trixar för att hålla fast kunder. Det finns många misstag och fel man kan begå när man vill tjäna och investera pengar. Om du vill lära dig att undvika sådana misstag är det en bra början att läsa Bli Ekonomiskt oberoende.

 

Studentspararna

Studentspararna fokuserar särskilt mycket på en speciell grupp. Jo, du har gissat rätt. Det handlar om studenterna så klart. Men även om du inte är student kan du här få hjälp och stöd med att leva på en minimal budget. För det är ju det studentlivat handlar om, så tillvida man inte har rika föräldrar som hjälper till och kanske till och med köper en bostad. Men få har juu den lyxen. Att leva som student är annars inte lätt. Så hur gör man egentligen för att klara sig? Jo, man får ju lära sig att skära bort kostnader så långt det bara går. Och sen så ska man ju försöka spara lite. Extra inkomster är ju också bra. Så hur gör man då och hur sätter man igång? Det är sånt som Studentspararna kan hjälpa dig med, oavsett om du faktiskt är student eller inte.

 

Hernhag

Det finns många olika aktiebloggar på nätet. Egentligen är de så många att man skulle behöva göra en mycket lång lista och gå igenom dom och jämföra. En av de bästa och som vi verkligen gillar är dock Marcus Hernshags blogg. Marcus ger dig inte bara en himla många bra aktie- och sparartips. Bloggen är dessutom mycket seriös och väl genomtänkt. Genom att stdenra innehållet och alla blogginlägg i den här bloggen får du lära dig exakt hur du ska går tillväga, steg för steg. För att börja investera och bygga upp en aktieportfölj. Du får bland annat tips på fondsparande, barnsparande och så finns en hel del tips på vidare läsning i form av böcker med recencioner. Som sagt, Hernhag är en mycket seriös och väl genomtänkt blogg om aktier och perfekt framförallt för dig som vill starta spara.

Senaste inläggen

Om du exempelvis ska ta ett lån är det av stor vikt att du har en hög kreditvärdighet. Din kreditvärdighet
Om du går i tankarna om att ta ett lån är det klokt om du först jämför lån för att