De 5 bästa bloggarna om Föräldraskap 2021

Att vara förälder är inte lätt. Men du har ändå tur eftersom du har stött på den här bloggen. Här kan du få hjälp genom bra föräldrabloggar.

Vad är bloggar om föräldraskap?

I familjebloggar och i bloggar om föräldraskap får man oftast följa med familjer i deras vardag samtidigt som man får tips och råd om föräldraskap. Ibland får man följa med på sjukhusbesök och andra gånger kan man få tips på någon ny vagn eller barnsäng.

Tips: Läs även djurbloggar

 

Kortfattat: De 5 bästa bloggarna om familj och föräldraskap.

 

  1. Sjubarnsmammans blogg
  2. Polyfamiljens blogg
  3. Mamma och Pappabloggen
  4. Trettonbarnsmammans blogg
  5. My Baby Dolls blogg

 

De 5 bästa familjebloggarna – med motivering

Att ha familj är inte alltid så lätt. Om du undrar över hur det är att vara förälder eller söker stöd och råd har du fem aktuella och fullmatade bloggar som tar upp allt mellan himmel och jord om just familjebekymmer och föräldraskap. Besök dom genom att klicka på titeln.

 

Sjubarnsmamman

Skaparen av sjubarnsmamman och bloggarna är just sjubarnsmamma och hon har även hunnit bli farmor. Hennes hobbyn förutom familjen är djur och natur, dans, musik, scrap booking och göra egna smycken. Hon gillar även att rita och måla och en massa annat som man kan skapa med sina händer. Här i bloggen lär man känna familjen och veta vad de pysslar med om dagarna. Man får en del tips på aktiviteter, planering och allt sånt man behöver för att få vardagen att fungera.

 

Polyfamiljen

Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus som tillsammans har 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning mellan åldrarna gör att de inte har så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men de försöker så gott det går. Tillsammans driver de en fristående förskola, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Här i Polyfamiljen får man följa med i deras hektiska vardag och får veta hur de kämpar för att få det hela att gå ihop.

 

Mamma och Pappablogg

Familjen i Mamma- och Pappa-blogg består av mamma Julia, pappa Anton samt deras två hjärtegryn Chloéy 5 år och James 4 år. Deras vardag är så klart hektisk och de delar ofta med sig av sina erfarenheter kring familjelivet helt utan filter. Pappa Anton jobbar inom kundtjänst & mamma Julia är utbildad personalvetare. Chloéy har haft sjukdomen barnreumatism sedan hon var 1,5 år gammal. Hon behandlas hemma varannan vecka genom sprutor.
Dessutom fungerar de som kontaktfamilj vilket innebär att de avlastar en annan familj genom att ta hand om deras barn under några tillfällen i månaden. Allt detta innebär att vi får följa med på sjukhusbesök med undersökningar och får veta hur det går till att vara kontaktfamilj. Om man själv funderar på hur det är att vara förälder får man en hel del kloka tips och goda råd att ta med sig.

 

Trettonbarnsmamman

Mirka Norrström är trettonbarnsmamman i sitt esse som driver en av Sveriges största föräldrarbloggar. Familjen består av Peter 52 år, Mirka 43 år och deras tio barn som de har sammanlagt tillsammans. Dessutom har de tre stycken bonusbarn. Sammanlagt gör bonusbarnen att familjen faktiskt består av hela 15 personer.

Familjen är så stor och annorlunda att de har fått äran att medverka fem säsonger i succéprogrammet Familjen Annorlunda. Att det är ett smått och ibland stort kaotiskt liv är det nog ingen som skulle ifrågasätta. Trettonbarnsmamman är för dig som funderar på att ha en stor familj eller till och med bygga upp en mycket stor. Hur så många människor kan komma överens under samma tak är nog en stor gåta för många. Men här får man veta vad som faktiskt krävs.

 

My Baby Dolls

Satu är 35 år, toppbloggare och influencer. Förutom mamma och pappa består familjen av deras åtta barn Nicole, Vanessa, tvillingpojkarna Danilo & Jonathan, Olivia, Kevin, Celina och Isabelle. Det är så klart inte så lätt att få tillvaron att gå ihop. Men här får veta hur man får ihop det med åtta barn samtidigt som man får följa med hem till vänner och släktingar, på shoppingturer och utflykter. Det är snabba vändningar och en mycket praktiskt som det ska fixas och donas med.

Tips: Läs även bloggar om hem & trädgård

Senaste inläggen

No post found