De 5 bästa bloggarna inom Kultur och Historia 2021

Kultur och historia är viktigt att skriva om och ta del om. Det är en del av vårt arv. Besök dessa bloggar för att få veta mera.

Vad är bloggar om kultur och historia?

Kultur- och historiebloggar kan handla om olika världsepoker, särskilda krig eller om hela världshistorien. De kan skildra kultur och samhällen utifrån ett historiskt perspektiv eller röra sig nära vår egen samtid. Man kan ofta läsa längre artiklar och få tips på böcker och vidare läsning.

Tips: Läs även bloggar om politik 

 

Kortfattat: De 5 bästa bloggarna inom kultur och historia

  1. Bloggen Historia.nu
  2. Kulturminnets blogg
  3. Bloggen Historiska glimtar
  4. Bloggen Krigsvetenskap
  5. Historiska Medias blogg

 

De 5 bästa kultur- och historiebloggarna – med motivering

Om du har undrat över vem Cicero var, hur Tutankhamon såg ut eller över vilka händelser som är de viktigaste i svensk historia så har du kommit rätt. I de här bloggarna hittar du allt om kultur och historia. Klicka på titlarna för att besöka dom.

 

Historia.nu 

Historia.nu är en blogg kombinerad med podcast med allt om historia. Läs om världskrigen, antiken eller förhistoria och om du vill veta mer så kan du även lyssna på podcast-avsnitten. Om du är trött på att läsa eller vill ha lite lärorikt skval i öronen medan du städar eller joggar erbjuder dig Historia.nu ett bra alternativ genom att låta dig lyssna.

 

Kulturminnet

Kulturminnet är en blogg om kultur och kulturhistoria som ger dig minnen, berättelser och kulturmärken från svensk historia. Det är en unik blogg på så sätt att den går på djupet och berättar i detalj om svenska kulturminnen. Här finns en riktig skatt för den som vill fördjupa sig i svensk historia. Dessutom får du en hel del boktips och vägledning till ytterligare forskande i ämnet.

 

Historiska Glimtar

Historiska Glimtar är en historieblogg där man hittar en hel del smått och gott från hela världshistorien, men samtidigt står Sverige, svensk historia, kultur och seder i centrum. Här kan du läsa om svenska kungar, händelser och sånt som hör olika högtider och seder till. Att det är glimtar säger titeln, och ofta är det rätt korta inlägg. Men man hittar även en hel del matiga artiklar och intressanta fakta. Bloggen Historiska glimtar är en trevlig blogg att bläddra i och utforska.

 

Krigsvetenskap 

Krigsvetenskap handlar om krigs- och militärhistoria, krigsföring och säkerhetspolitik. Den här bloggen ger dig bakgrund och funderingar om både äldre och nyare konflikter. Förutom historia kan vi läsa om säkerhetspolitik och om Sveriges militär. Man skulle kunna säga att den handlar både om krigshistoria och om krigskultur. Krigsvetenskap vilar tillfälligt just nu under skrivande stund, men vi är utlovade nya artiklar.

 

Historiska Media

Historiska Media ser vid första anblick ut som en gedigen historieblogg för att vara på svenska. Men det här är också en bokhandel med historiska böcker. Du kan läsa om artiklar och får tips om litteratur om allt spännande från världshistorien, som händelser under första- och andra världskrigen, om kubakrisen, slaget vid Lützen, om antiken och det gamla Rom och mer. Du får mycket information genom artiklarna, så du behöver inte känna tvång att köpa böckerna.

 

Tips: Läs även bloggar om religion 

Senaste inläggen

No post found