De 5 bästa bloggarna inom Djur och Natur 2021

Vi har tagit fram de fem bästa bloggarna om djur och natur. Om du letar efter ett äventyr ute i det gröna eller funderar över vad du ska göra på din nästa hemester så behöver du inte titta länge. Här finns svaren i våra fem bästa naturbloggar.

Vad är naturbloggar?

En naturblogg handlar om allt från naturen till vad du hittar där, till vandring, äventyr, utflykter och om vad man gör för att överleva i naturen. I naturblogggarna får man inspiration till nya äventyr och lära sig om svampar, helande örter och mycket annat spännande man hittar ute i naturen.

Tips: Läs även bloggar inom djur & husdjur

 

I korthet – 5 bästa bloggarna om naturen

  • Utflykt och vandringsbloggen
  • Naturkompaniet naturblogg
  • Vara med Naturens blogg
  • Sara Ronnes blogg
  • Jonna Jintons blogg

 

De 5 bästa naturbloggarna – med motivering

Naturen är så klart något som alla letar efter då och då. Men det kan vara svårt att komma bort ibland. Då är det ju bra att det finns inspirerande naturbloggar att titta i. Om du blir inspirerade av beskrivningarna så kan du besöka dom genom att klicka på titlarna.

 

Utflykts- och Vandringsbloggen

Utflykts- och vandringsbloggen är en perfekt blogg för dig som älskar vandring, strövtåg, utflykter och att göra upptäckter i naturen. Helt enkelt, om du är en äventyrare och gillar vandring är det här bloggen för dig. Den är dessutom proppfull av spännande innehåll. Lohla-Marie som är upphovskvinnan och författaren till bloggen ger dig fantastiskt många bra tips och råd. Här hittar du tips på allt från vandringsleder till prydnader och praktiska redskap som hjälper äventyraren att vara ute. Som bonus är Lohla-Marie dessutom fotograf så att du kan njuta av många vackra bilder.

 

Allt om Friluftsliv

Naturkompaniets natur- och äventyrsblogg är en riktig guldgruva om du letar efter inspiration och letar nya äventyr. Bloggen fokuserar extra mycket på vandring och friluftsliv, men täcker breda ämnen och många olika möjligheter till spännande äventyr. Här hittar du inspirerande artiklar om fisketurer, kajakresor, bergsbestigning och en hel del överlevnadsråd.

 

Vara med Naturen

Josefin Wilkis är naturhälsokommunikatör och driver bloggen Vara med Naturen. Det är en filosofisk, naturbejakande blogg där Josefin berättar om hur det är att lära känna naturen och bejaka den. Det är en blogg om Naturens egna hälsoeffekter och om hur vi kan ta till vara på oss själva genom den. Nyttiga växter och örter blandas med meditation och andlig vägledning. Det här är både naturens och vår egen naturs blogg.

 

Sara Ronne

Sara Rönne är tjejen som helst är utomhus än inomhus. Det är också just allt man kan göra utomhus som Sara bloggar om. EN hel del handlar om hälsa och träning. Hon berättar allt om cykling, löpning och skidåkning. Detta varvasmed äventyr i fjällen, fiske och så blir det lite strövtåg på ödsliga platser och ensliga omgivningar.

Var beredd att även få lite tips på sånt som om hur man kan laga mat utomhus. Sara har även en pod som kan vara intressant att lyssna på. Men var beredd på att även den handlar om livet ute i natur och mark.

 

Jonna Jinton

Jonna Jinton är bloggare och bor i en by i Västernorrland. Hon är från Göteborg, men valde att ändra sitt liv. Hon har aldrig ångrat sitt beslut och älskar att bo i naturen. Från en trygg lägenhet till en vedeldad stuga där vintern blev hennes största utmaning. I sin blogg berättar hon om sig själv och om sitt liv i naturen. Vi får lära känna landskapen, naturen. Hon tar med oss på vandringsleder och visar oss berg och vattendrag. Det här är en kontemplativ och vacker blogg där man gärna dröjer sig kvar.

Senaste inläggen

No post found