De 5 bästa bloggarna inom Konst 2021

Konst är lika bra för själen som mat är viktig för kroppen. Ta en till på dessa konstbloggar och koppla gärna av.

Vad är konstbloggar?

Bloggar inom Konst tar upp allt som händer inom konst- och kulturlivet. I dessa kan du läsa om sånt som konstverk, konstnärer och konstutställningar. En del bloggar ger dig information om vad du kan se just nu i gallerierna, andra skriver om konst- och kulturhistoria.

 

Kortfattat: 5 bästa bloggarna om konst

  1. Kulturbloggen
  2. Bo Borgs blogg
  3. Bloggen moderskeppet Live
  4. Bloggen Konst eller konstigt
  5. Björn bilds blogg

 

De 5 bästa konstbloggarna – med motivering

Konst, hantverk och kulturliv, allt detta sammanfattas inom konstbloggar. Här har vi samt de 5 bästa bloggarna inom just detta område. Om du vill få bättre koll på vad som händer just nu i konstvärlden så gör du dig själv en stor tjänst genom att botanisera bland dessa. Klicka på titlarna för att besöka dom.

 

Kulturbloggen

Kulturbloggen är Sveriges största kulturmagasin på webben. Här kan du läsa om allt inom svensk kultur, som konst, musik, böcker och film. Det är inte bara en bred blogg med flera kunniga och kompetenta skribenter. Här hittar du många recensioner av böcker, filmer och musik. Även sådant som kulturkritik, konstnärer och annat lite smått och gott kan man ta del av i kulturbloggen. Det enda som är lite synd är att litteratur och konst ligger i samma kategori så att man inte kan söka direkt konst fr att hitta utställningar och konstnärer. Bloggen är så fullpackad med godsaker att man kan ha svårt att hitta allt spännande som skrivs om man inte följer med i bloggen regelbundet.

 

Bo Borg

Bo Borg är kulturskribent med bakgrund som konsthistoriker och litteraturvetare. Han är även medlem i Svenska Konstkritikersamfundet, Publicistklubben och Svenska teaterkritikerföreningen. I sin egen blogg skriver Bo om konst, arkitektur, dans och mycket mer. Konst som måleri och skulptur är i centrum. Han går igenom alla konstutställningar som är aktuella på olika platser och berättar om konstnärerna. Om du vill ha koll på vilka konstnärer som är aktuella, vilka utställningar man kan besöka eller vad som händer i den finare kulturvärlden är Bo Bors blogg en bra plats att starta.

 

Moderskeppet Live

Moderskeppets blogg Live tar dig med i foto och bildvärldens förlovade land och är full av inspiration, tips och råd för den som gillar att jobba med bild. Här kan du läsa allt om hur man tar bra foton, hur man använder bildbehandlingsprogram och om vad olika begrepp egentligen betyder. Du hittar även recensioner av program, kameror och allt som hör till. Moderskeppets blogg är professionell, pedagogisk och alla inlägg håller hög nivå. Så om du är ute efter inspiration eller vill lära dig om hur man jobbar med bilder och bildhantering är det här det bästa stället man kan leta på.

 

Konst eller konstigt

Konst eller konstigt är en annorlunda och fascinerande blogg om allt som kan vara konst eller bara är konstigt. Bloggen består av konstverk, prylar, märkliga saker och en massa heltokiga bilder som man kan förundras över. Författaren till bloggen utgår från sin egen vardag och skriver också en hel del om sin vardag, men samtidigt använder hon det vardagliga för att väva in sånt som är konstigt eller helt enkelt bara konst. Konst eller konstigt ser ut som en ganska vanlig blogg, men när man tittar lite mera på den så liknar den faktiskt ingenting annat. Själva bloggen är ett slaggs digital konst.

 

Björn Bild

Björn säger att han inte tar dåliga bilder – bara konstnärliga. En hel del bilder hittar man i bloggen. Alla inlägg utgår från någon bild Björn har tagit. Det mesta är vardagliga saker, en del är konstiga, en del ser vanliga ut men innehåller något som är fascinerande eller annorlunda. Björn utgår från sin vardag och tar foton, en del vackra och en del som bara är konstnärliga. Vi får se verkligheten genom Björns ögon och får lära oss mer om hur en fotograf ser på tillvaron och vad en fotografs ögon fastnar på.

Senaste inläggen

No post found