De 5 bästa litteraturbloggarna 2021

Vi har listat de 5 bästa bloggarna inom litteratur. Här kan du hitta tips på allt från deckare, fantasy och skönlitteratur till faktaböcker och dokumentära verk. Kanske du inspireras till att läsa en av världshistoriens stora klassiker eller tips på nya böcker som du inte ensa visste fanns? Välkommen att spana in de bästa litterära bloggarna.

Vad är bokbloggar?

Bokbloggar handlar om allt inom litteratur, läsande och skrivande. De tipsar om de nyaste böckerna, recenserar böcker, berättar om vilka verk som får priser, ger biografier över författare. Du kan också få en del skriv- och författartips, samt läsa intervjuer med författare och bokslukare.

 

Kortfattat: De 5 bästa bloggarna inom litteratur

  1. Enligt O
  2. Breakfast Bookclub
  3. Bokhora
  4. Feministbiblioteket
  5. Fiktiviteter

 

De 5 bästa bokbloggarna – med motivering

Här har vi listat de 5 bästa bloggarna inom kategorin litteratur, samt har vi beskrivit varför vi har valt att ta med just de här bloggarna. Klicka på rubrikerna för att besöka dom.

 

Enligt O

Enligt O är en personlig bokblogg, men enligt Linda som driver den så är den också lite spretig. Fast ändå känns den inte så. Trots alla möjliga sorters inlägg om böcker så känns den ganska sammanhållen. Den har en bra organiserad struktur för kategorier så man hittar lätt bland alla inlägg i Enligt O och det känns därför rätt kul att leta runt och botanisera i den.

Linda är lärare och tar ibland läsaren til skolans värld. Ibland i form av recensioner och tankar om skollitteratur. Överlag är det många personliga tankar och en bred följare av läsare som kommenterar och diskuterar inläggen gör bloggen ännu mera hemtrevlig.

 

The Breakfast Book Club

The Breakfast Book Club är en bokblogg och frukostklubb i ett. Medlemmarna träffas vid jämna frukostmöten för att prata böcker. På bloggen skrivs det en hel del om dessa böcker som klubben läser och diskuterar. Men på bloggen får man mer än så. Här får du även bland annat recensioner och tips på såväl nyutkomna böcker och klassiker.

Dessutom, vilket är ett etta trevligt inslag, är en serie frukostintervjuer med författare, skribenter, kulturpersonligheter och bokintresserade medlemmar i frukostklubben. Stilen på bloggen är både seriös och professionell med välskrivet innehåll.

 

Bokhora

Bakom det mindre seriösa och provokativa namnet bokhora döljer sig en blogg som har varit Sveriges största bokblogg. Tyvärr skrivs det enbart sporadiskt i den numera och av många skribenter verkar det bara vara ett par aktiva kvar. Men det finns fortfarande många tips, recensioner och välformulerade tankar och funderingar om böcker och läsning.

 

Feministbiblioteket 

Feministbiblioteket är en sv Sveriges mest välbesökta bokbloggar. Bakom den står Hanna som har många intressen, men är boktokig mer än något annat. Hon skriver om allt som har med litteratur och läsning att göra, men allt med en feministisk vinkling. Här finns böcker, recensioner, tips, information om kulturtidskrifter och mycket mer. Men det är ändå de kvinnliga författarna och feministisk litteratur som står i centrum.

Förutom litteraturen kan du även  få information om feminister, nobelpristagare och läsa en helt och hållet icke-litterär serie om idrottskvinnor. Positivt är att Hanna lyckas uppdatera bloggen varje dag med med läsvärda och välskrivna inlägg. Och

 

Fiktiviteter

Fiktivteter startade 2009 och är sedan dess främst en blogg om böcker och läsning. Men hör hittar du även en hel del populärkultur och en hel del om tv-serier. Vad sägs om att läsa lite hur Buffy fungerar som feministikon? Även om du hittar allt från recensioner, boktips och teman är det feministiska perspektivet en genomgående tråd i bloggen.

Helena som har hållit igång  bloggen ända sedan starten fortsätter att uppdatera bloggen i stort sett varje dag. Hon gillar särskilt deckare och alla böcker som mörka och skitiga. Så om du vill få deckartips, oavsett det rör sig om klassiker eller nyutkommen litteratur så har du hittat rätt.

Senaste inläggen

No post found