De 5 bästa bloggarna inom Mat och Dryck 2020

Vi har listat de 5 bästa bloggarna inom mat- och dryck för 2020. I de här bästa recepten på mat från världens alla hörn, tips på resor, restauranger och en hel del annat. Kanske du inspiration att prova goda drycker eller får reda på hur man bäst får fram smakerna i torkade kryddor?

Vad är en matblogg?

I en blogg och mat och dryck hittar du allt som berör mat och matkulturer. En del av bloggarna är rena receptsamlingar, andra bloggar berättar om historia och vanor, hur och vad man har ätit genom historien. Variationen är stor och bloggarna är väldigt många.

Tips: Läs även bloggar inom hälsa

 

Kortfattat: de bästa bloggarna inom mat- och dryck

  1. Kryddburkens blogg
  2. Salt & Peppars blogg
  3. Zeinas Kitchens blogg
  4. Linneas skafferis blogg
  5. Matplatsens blogg

 

De 5 bästa matbloggarna – med motivering

Här har vi listat de 5 bästa bloggarna inom kategorin mat & dryck, samt har vi beskrivit vad vi tycker är så bra med just dom här bloggarna. Klicka på rubrikerna för att besöka dom.

 

Kryddburken

 

Kryddburken är en matblogg med den svenska husmanskosten som bas. Här hittar man sällan sådant som våningsbyggda kreationer med gröna kvistar på topp. Inte heller finns de senaste trendmattrenderna. Recepten är enkla men ändå med lite finess. Linda som sköter bloggen gillar ändå att piffa till maten, men hon utgår från vardagsmaten som hin tycker ska vara både vettigt och budgetsmart är aldrig fel!

Här hittar man husmanskost och även massvis med grillat. Många recept är menade för hela familjen, sånt som man kan laga tillsammans med barnen och som alla gillar att äta. Linda är en hejare på kryddor av alla de slag och älskar allt vad smörgåstårtor heter. Däremot gillar hon inte curry, men om du letar så hittar du säkert ett och ett annat sånt recept även på det.

 

Salt & Peppar

 

Mat, recept och lite varierat som måltider i reseberättelser hittar man i den här bloggen. Här finns allt möjligt från alla världens hörn och bloggen är exemplariskt välorganiserad. Trots att kategorierna är lite väl många så hittar man lätt bland, mat och olika typer av recept i menyn bland kategorier och underkategorier. Bra är ju dock att exempelvis ”glutenfritt” och ”för allergiker” finns med i menyn.

Synd dock är ”smalformat” i Salt & Peppar, även i desktop blir bloggen ovanligt smal i webbläsaren. Den är så klart anpassad för mobilen i första hand, men det är lite synd. När det gäller mat vill man ju inspireras även med ögonen och det är ju därför kokböcker ofta har stora bilder. I den här bloggen blir alla vackra bilder ack så små så man får helt inte det ögongodiset som man skulle vilja ha.

 

Zeinas Kitchen

 

Zeina är kokboksförfattare och syns ibland laga mat i TV4:s morgonprogram. Att hon skrivit kokböcker märks tydligt. Hela bloggen är som en kokbok borde vara. Allt är så tydligt och enkelt att det är blir glasklart för vem som helst hur man ska följa recepten. Alla bilder är så snygga att de skulle fungera i vilken kokbok som helst, hela bloggen är väl genomtänkt och himla snygg. Här hittar man en enorm mängd recept från spännande länder, dock främst från medelhavet, mellanöstern och Nordafrika.

Många sajter på senaste tiden listar Zeinas Kitchen som Sveriges bästa matblogg. Även om den är fantastiskt snygg och exemplarisk i många avseenden måste man dock ändå konstatera att inriktningen är rätt begränsat. Man måste nog ha ungefär samma smaklökar som Zeina för att riktigt uppskatta all mat och alla recept fullt ut.

 

Linneas skafferi


Linas skafferi har listats i listor på bästa matbloggarna och även blivit utnämnd till Sveriges bästa matblogg av alla. Här hittar man lite av varje, allt från fest till vardag, enkla recept till mera krångliga. Till favoriterna hör så klart efterrätterna och godsakerna. Många bra alternativ till veggo-käk, för de som har allergier och är intoleranta finns också att leta fram.

Om man ska nämna något negativt så är det mest påtagliga nog att Linneas skafferi rätt så rörig. I kategorimenyn hittar man en mängd olika namn och termer, allt i bokstavsordning, men det är så många kategorier och så många olika saker som inte direkt har med recept att göra så att det hela blir lite väl oöverskådligt.

 

Matplatsen

 

Matplatsen är allt annat än en vanlig ”kokboks-blogg”, eller receptsamling. Den handlar om allt som har med mat och dryck att göra. Det är faktiskt en livsstilsblogg med tyngdpunkt på just mat och dryck. Här får man förvisso ta del av många suveräna recept, men man får också följa med på restaurangbesöken, resor och middagar hos vänner. Victoria som skapat matplatsen är en influenser som gillar lyx och flärd.

Tyvärr går bloggen lite väl långt ifrån temat ibland då temat med mat och dryck huggs upp med en massa reklam som inte har någonting alls med mat att göra. Det är lite tråkigt då det stoppar upp flödet och gör det mindre roligt att bläddra och leta mellan sidorna.

Senaste inläggen

No post found