De 5 bästa resebloggarna 2021

Vi har plockat fram de bästa resebloggarna. Ta en rejäl titt på de här bloggarna och låt dig frestas och inspireras av alla härliga resmål.

Vad är resebloggar?

En reseblogg tar dig med på olika resmål och beskriver dom. Här får du tips på hotell, sevärdheter och var du kan äta och dricka. En del packningstips och andra praktiska råd brukar förekomma.

Tips: Läs även bloggar inom utomhus & natur

 

I korthet: De 5 bästa bloggarna inom resor

  1. Come Fly With Me’s reseblogg
  2. Husbilsresor & Äventyr’s reseblogg
  3. Ready For Take Off’s reseblogg
  4. Freedom Travel’s – reseblogg
  5. Ladies Abroad’s – reseblogg

 

5 bästa resebloggarna – med motivering

Finns det egentligen mer inspirerande bloggar än resebloggar? Det är lätt att både bli avundsjuk på alla fantastiska resor man läser om och att längta stort efter en egen resa. Även om du inte får resa just nu så kan du hänga med oss en stund, för här har vi beskrivit 5 fantastiska resebloggar. Klicka på titeln för att besöka dom.

 

Hos Come Fly with Me

Hos Come Fly with Me kan du läsa om hur det är att resa med barn och få tips och råd kring detta. Stort fokus ligger på Thailand men även barnvänliga resmål i Europa och weekendresor runt om i världen.

Towe som driver bloggen är också galen i att prova olika hotell och övernattningsmöjligheter som herrgårdar. I bloggen finner du även en del personligt om livet och tillvaron och dessutom dyker det upp lite recept då och då.

 

Husbilsresor & Äventyr

Bakom HUSBILSRESOR & ÄVENTYR hittar ni frihetssökarna Carina Ekroos och Håkan Söderman som tar med läsarna på äventyr utmed vägarna i Norden. Med fokus på natur, kultur, och gärna ett motionslopp här och var bjuder HUSBILSRESOR & ÄVENTYR på bilder från det vackra svenska landskapet.

Allt började när de köpte sin första husbil påsken 2017. Redan samma sommar for de på en månadslång resa. Första målet var Treriksröset, därefter fortsatte de till Nordkap i Norge. Valsafari i Andenes stod näst på tur innan resan toppades med att bestiga Kebenekaises sydtopp. Den resan gav mersmak och snart hade paret påbörjat En Svensk Klassiker tillsammans.

En blogg med tips och tester som inspirerar till nya resor och äventyr.

 

Ready for Take-Off

Den före detta flygvärdinnan Charlotte har jobbat både på Qatar och SAS, men sedan ett tag tillbaka är hon istället resenär på heltid. Hon reser ofta ensam och hon reser mycket. På bloggen skriver Charlotte om allt från packningstips och hotellrecensioner till hur det är att resa med hund och hur du hittar de häftigaste barerna på höga höjder.
Ready For Take-Off är en snygg blogg med bra och väl uttänkta blogginlägg som skulle kunna publiceras på vilken internationell resesajt som helst. Fast internationell är den redan eftersom Charlotte även har en engelskspråkig version av samma blogg.

 

Freedom Travel

Freedom Travel är en ambitiös reseblogg som uppdateras varje dag och som är fylld med tips på resmål både i Sverige och utomlands. Resebloggen, som startades 2009, drivs av Peter och Helena. De reser omkring med allt från husbil, tåg och flyg.
Detta är även en perfekt informationskälla för dig som är nyfiken på att bila runt i Europa. Men det är också en bra reseblogg för dig som helt enkelt behöver hjälp med reseplaneringen.

 

Ladies Abroad

Drömmer du om att beta av platserna på UNESCO:s lista över världsarv? På bloggen Ladies Abroad kan du bekanta dig med flera av dessa! Bakom bloggen står mor och dotter, Lena och Maxime som arbetar under slogan ”Hemma bra, men borta bäst!” Detta är en riktig feel good-blogg för dig som vill frossa i vackra bilder, matnyttiga tips och väldigt mycket reseinspiration.

Ladies Abroad är välorganiserad och därmed lättanvänd. Man hitta verkligen snabbt inspiration och information. Vi bara älskar kartan där du inte bara kan se vilka länder personerna besökt, utan som du också kan klicka på för att se alla inlägg som bloggarna skrivit om i de olika länderna.

Senaste inläggen

No post found