De 5 bästa bloggarna inom musik 2021

Musik är som medicin för själen. Om du har intresse för musik eller letar efter nya låtar har vi bra musikbloggar vi rekommenderar dig att spana in.

Vad är musikbloggar?

Musikbloggar handlar om musik, artister, sångare, konserter, festivaler och allt som tillhör musikens värld. Man kan läsa recensioner på nyutkomna album och ibland lottar de ut konsertbiljetter och backstage pass. Andra bloggar kan handla om hur man spelar instrument eller om musikhistoria.

Tips: Läs även bloggar inom film & TV

 

Kortfattat: De 5 bästa musikbloggarna

  1. Elles musikblogg
  2. Blommans musikblogg
  3. Schlagerpinglans blogg
  4. Bloggen Mix musik
  5. Bloggen Tune of the Day

 

De 5 bästa musikbloggarna – med motivering

Du kanske är ute efter ny musik, recensioner av nya studioalbum eller vill hålla koll på vilka konserter som är på gång? Eller så kanske du vill läsa om spännande instrument och om musikhistoria? Oavsett vad så spelar det ingen roll, för det är ändå i musikbloggarna du ska leta. Klicka på titlarna för att besöka dom.

 

Elles musikblogg

Elles musikblogg är den perfekta bloggen för musikfantaster som gillar både nytt och klassiskt inom populärmusiken. Elle är Uppsalatjejen som brinner för musik. Hon skriver om de konserter hon ser fram emot och de artister hon gillar. Särskilt mycket gillar Göteborgaren Jamie Meyer som det har gått bra för även i USA. Allt det senaste och alla nyheter om Meyer kan du läsa här. Men det roligaste på bloggen är förmodligen ändå alla gamla intervjuer, främst från 80-talet, med artister som var inne just då. Här kan du läsa intervjuer med Per Gessle, Marie Fredrikson, Harpo, Paul Rein och många fler.

 

Blommans musikblogg

Blommans musikblogg tar dig med till musikens underbara värld på ett sätt som få andra kan. Här får du ta del av hyllningar och personliga tankar om musikhistoriens stora artister och band, musikvärldens giganter. Led Zeppelin, Bee Gees, Pink Floyd, och så vidare, och så vidare. Bloggförfattaren tar dig även med på sin egen resa och du kan läsa om alla konserter han gått på från 1983 och framåt. Och det är många konserter. Skaparen av bloggen är uppenbarligen en sann älskare av bra musik och skriver med hjärta om det han gillar. Om du gillar att läsa om berömda artister och om känd musik är det här bloggen för dig.

 

Schlagerpinglan

Schlagerpinglan skriver om allt inom schlager och Mello. Här kan du läsa allt om länderna, låtarna och artisterna. Kanske du vill ta en titt på hur kommande årets Eurovision Song Contests logga kommer att se ut? Eller så kanske du är intresserad av att spana in oddsen för olika artister att satsa lite pengar på? Låttexter, nyheter och en hel del annat gott och smått hittar du i Schlagerpinglans blogg. Det här är ett självklart ställe för alla som älskar Mello.

 

Mix Musik

Mix Musik är egentligen mycket mer än bara en blogg. Det är egentligen en ideell förening i Malmö som bjuder in artister från hela världen för konserter. Det är ett spännande koncept och bloggen är spännande likaså. Om du följer bloggen eller botaniserar i den får du lära känna spännande musik från hela världen. Artister, band, stilar, trender, ja enormt mycket intressant om världsmusik finns att hitta i Mix Musikblogg. Så om du är intresserad av musik utöver det vanliga och vill hitta något nytt och intressant att lyssna på eller studera vidare om så är det här rätt blogg för dig.

 

Tune of the Day

Hos Tune of the Day får du en ny låt dagligen med text och information. Om du helt enkelt inte vet vad du ska lyssna på eller om du vill få tips på låtar och artister så är Tune of the Day ett bra ställe att börja på. Ett dagligt besök ger ett dagligt tips. Detta är också ett ypperligt ställe att botanisera musik och låtar på, ett ställe för inspiration och utforskande. Och om du inte ändå hittar så mycket som lockar när du bläddrar i bloggen så får du ju faktiskt ändå en ny låt varje dag.

Senaste inläggen

No post found