De 5 bästa bloggarna om internet 2021

Här tar vi med dig på den digitala motorvägen. Det handlar så klart om Internet och vi har tagit fram de 5 bästa bloggarna för att visa dig hur du bäst surfar dig fram genom de mediala vågorna. Läs här om allt som händer på och med webben.

Vad är bloggar om internet?

Bloggar om internet handlar om allt på webben, om hemsidor, sociala medier, söktrender och mycket mer. Du kan även få lära dig en del digital historia och om hur internet förändras och om hur detta påverkar vårt samhälles utveckling och våra liv.

Tips: Läs även bloggar om datorer

 

Kortfattat: De 5  bästa bloggarna om Internet

  1. Febers Internetblogg
  2. Bloggen Connected World
  3. Cygates Blogg
  4. Internet Societys blogg
  5. IT-bloggen

 

De 5 bästa internetbloggarna – med motivering

Internet är något som finns i alla våra liv, men det är inte alltid lätt att förstå hur man kan använda internet på bästa sätt och hur webben förändras. Därför har vi surfat runt rejält för att lyckas hitta de här bloggarna åt dig. Besök dom genom att klicka på titlarna.

 

Feber Internet 

Febers internetblogg ger dig alla de nyaste och mest intressanta nyheterna om just Internet. Om du vill ha koll på vad som händer inom området är det här en av de allra bästa källorna på nätet. Bloggen uppdateras tätt och dagligen och därför finns det en enorm mängd spännande artiklar och nyheter att ta del av. Här kan du läsa tillexempel om allt som händer hos Youtube, Google, Facebook, Instagram och så vidare. Du kan läsa om trender på webben, vad som är populärt på spotify och nyheter relaterade till Bitcoins. Om du är en sån där person som vill hålla koll på vad som händer på webben så är Febers Internet-blogg en av de allra bästa källorna just på internet.

 

Connected World

Connected World handlar om precis vad det låter som, om hur v och världen är länkade med varandra genom internet och den digitala världen. Här kan man läsa artiklar som bland annat handlar om hur webben underlättar våra liv, om cybersäkerhet och cyberattacker om infrastruktur och om hur internet kan hjälpa oss med omställning till en cirkulär ekonomi. Connected World tar diskussionerna till en högre nivå än vanligt.

 

Cygates blogg

Cygate är Telias blogg om internet och digitaliseringen. Innehållet i bloggen är riktigt bra, det är ständiga viktiga och aktuella ämnen och nyheter som tas upp. Här kan du läsa om allt från nya produkter på marknaden som underlättar i det digitala livet, till råd om hur man hanterar internet bäst i kristider och om hur det offentliga Sverige halkar efter i digitaliseringen. Om du bläddrar i sidorna får du lära dig en till om vad beteckningar står för och vad olika begrepp egentligen innebär. Cygate Blogg är dessutom perfekt för företagaren som vill håla koll på vilka regler som egentligen gäller för hemsidor och kommunikation över webben.

 

The Internet Society Blog

Internet Society’s blog fokuserar på de stora sammanhangen och de stora nyheterna. Hur förändras Internet och hur påverkar händelserna våra liv? Hur kommer Internet utvecklas under de kommande åren och vad kan vi förvänta oss? Vi kan läsa om sånt som nya säkerhetsfaror som uppstår på webben och om hur den större delen av världens befolkning misstror politikernas hantering av Internet. För dig som är intresserad av hur internet ser ut i olika delar av världen och människors förhållande till World Wide Web kan ha stor behållning av innehållet i den här bloggen.

 

IT-bloggen

IT-bloggen är en bred och gedigen blogg om Internet och relaterad teknik. Den uppdateras någon eller några gånger i månaden och ger dig viktig information om vad som händer just nu i IT-världen och på marknaden, samt belyser hur utvecklingen påverkar samhället. Dessutom får du lite tips och tricks till som du kan använda i till din dator, men den fokuserar mer på Windows och Microsoft mer än Mac och Apple. Bloggen är enkelt uppbyggd, men samtidigt ganska pedagogisk. Du hittar till exempel många bra guider lätt i en egen kategori. Därför är IT-bloggen en bra källa om du känner dig så där halvt bra på internet och datorer.

Senaste inläggen

No post found