De bästa fotobloggarna 2021

Vi har gått igenom många fotobloggar som vi lyckats hitta på webben och valt ut de bloggar som vi funnit allra bäst. Här hittar du vackra, spännande och fascinerande foton av alla möjliga slag. Låt dig inspireras av alla vackra bilder.

Vad är fotobloggar?

En fotograf kan använda en fotoblogg för att visa upp sin portfolio med vackra bilder. De kan även lära dig allt om fotografiets historia eller vara praktiska loggar som ger dig inspirerande foton. Fotobloggar kan också lära dig allt om hur man tar bra foton och hur man redigerar dom.

Tips: Läs även bloggar inom konst 

 

I korthet: De 5 bästa bloggarna inom foto

  1. RockFoto Emmas blogg
  2. Emma Grann Fotografis blogg
  3. Photo By Mankas blogg
  4. Simon Pixels blogg
  5. Thors fotoblogg

 

RockFoto Emma

Emma Svensson är en mångsysslande frilansfotograf och äventyrs-wannabe. På elle.se bloggar hon om livet bakom kameran. Du får följa med henne bakom kameran, behind the scenes och får lära dig hur det går till att ta fotografera professionella bilder på plats och i studios. Du får se hennes bilder och får smarta fototips. Här hittar du många vackra, spännande bilder så du kommer säkert att bli inspirerad och utmanad av att besöka hennes blogg.

 

Emma Grann Fotografi

Emma Granns fotoblogg vann i kategorin årets bästa fotoblogg 2017 på blogg.se. Emma är utbildad fotograf och har jobbat med fotografi som assistent och på andra sätt. Nu förtiden jobbar hon som frilansfotograf på heltid. Det syns i bloggen att hon är rutinerad. Otroligt vackra bilder med spännande motiv gör att bloggen är extra rolig att bläddra runt i. Bland annat hittar man här många bilder med häftiga motiv från olika resor. Emma har nämligen lett en hel del fotoresor över hela världen, så här finns foton på motiv med allt från Sverige, rom och Vilda västern.

 

Photo By Manka

Magnus Karlsson, eller Manka som han kallar sig, är professionell fotograf och jobbar gärna ute i naturen. I bloggen hittar du en massa härliga, personliga bilder på allt man kan hitta ute i naturen, träd, bänkar, till och med bilar. Om du är intresserad av foto är det en bra idé att gå igenom fotografierna på bloggen. Det som är mest framträdande är att alla foton känns uttrycksfulla och personliga, som att det alltid finns någon särskild tanke bakom dom. Det gör att man tittar lite extra mycket på dom och funderar över vad som försiggick i fotografens huvud då bilderna togs.

 

Simon Pixel 

Simon har hållit igång sin blogg nästan prick tio år då detta nedtecknas. Därför är bloggen sprängfylld med vackra bilder. Förutom foton hittar man en hel del illustrationer och andra typer av bilder som Simon jobbat med. Men det är såklart fotot som står i centrum. Mer än något annat hittar man här naturfoton. Bilder på vackra miljöer, blommor och svampar som skulle kunna platsa i vilka böcker som helst. Mest av allt gillar Simon att ta bilder på djur. Framförallt fåglar. Simon är en mästare på att fånga fåglar i luften.

 

Thors fotoblogg

Vid en första blick ser Thors fotoblogg rätt gammal ut. Den enkla designen och den spartanska utseendet får mig att tro at det kanske var en tidig blogg som är nedlagd för länge sedan. En person som är intresserad av bild borde kunna göra bättre än så. Varje inlägg består av ett foto. Tanken bakom det hela kanske är att låta fotografierna ta plats och inte störas av något annat. På något sätt fungerar det. Thors foton är det som står ut och som man fokuserar på. På den här bloggen ser man mest naturbilder. Thor fotograferar helst naturen och vackra byggnader. Hösten verkar vara det som ger fotografen mest inspiration. Och så kn man hitta en del fåglar.

Senaste inläggen

No post found