De 5 bästa bloggarna inom vetenskap och forskning 2021

Välkommen till vetenskapens fantastiska värld! Om du undrar över hur alla kemiska ämnen runt omkring oss påverkar oss människor och vår miljö, eller om du funderar över hur ett svart hål egentligen ser ut så har du kommit rätt. Vi har plockat fram de 5 bästa bloggarna inom naturvetenskapliga ämnen. Besök dom för att lära dig nya spännande saker och vidga dina vyer.

Vad är en vetenskapsblogg?

Vetenskap är ett brett område och därför kan Vetenskapsbloggar se mycket olika ut. En del bloggar ge det senaste inom olika vetenskapliga discipliner, en del är fokuserad på en typ av ämne, som kemi eller hållbarhet, medan andra breddar sig över många olika områden.

Tips: Läs även bloggar inom historia

 

Kortfattat: De 5 bästa bloggarna om vetenskap och forskning

  1. Rymdstyrelsens rymdblogg
  2. Forskning och Framstegs blogg
  3. Toxicolours blogg
  4. Nouws vetenskapsblogg
  5. Bloggen Häggströms hävdar

 

De 5 bästa vetenskapsbloggarna – med motivering

Visst är det spännande att få veta hur världen egentligen fungerar och ser ut? Naturvetenskapliga bloggar är otroligt lätt att fastna i, får när man väl har fått reda på något spännande så vill man ju bara klicka sig vidare och vidare för att läsa mer. Om du tycker att dessa vetenskapliga bloggar verkar intressanta så besöker du dom genom att klicka på titlarna.

 

Rymdbloggen

Att rymdstyrelsen har en spännande blogg kanske inte alla vet om, men den här är något av det i särklass mest spännande man läsa om man gillar rymdforskning eller vetenskap i allmänhet. Rymdbloggen ger dig all ny spännande forskning. Här hittar du allt om upptäckter om planeter, stjärnor, svarta hål, om universums födelse och allt om universum i allmänhet. Det är bara att besöka bloggen, bläddra bland inläggen och låta sig fascineras. Det enda problemet är att det är så lätt att fastna i bloggen och svårt att slita sig loss.

 

Forskning och Framsteg

Forskning och framstegs vetenskapsblogg tillhör det bästa man kan hitta på webben. Här finns en enorm mängd spännande nyheter och notiser om vetenskaplig forskning och om forskningsvärlden. Här hittar du alla möjliga ämnen, om växter, mineraler, om energi och om framsteg. Det enda som är lite synd att inläggen är rätt så korta, mer som notiser, och att man därför måste klicka sig vidare till externa sajter för att lära sig mer om allt intressant man hittar här.

 

Toxicolour – Din Guide i kemosfären

Toxicolour är en blogg som fokuserar på allt som har med kemi att göra, hur den finns i vår vardag och hur den påverkar oss. Allt är kemi sägs det. I alla fall är det allra mesta omkring oss byggt på kemi. Eller allt, det beror ju på hur man ser saker och ting. Men det finns skadliga ämnen i mat, dryck, kläder och i mediciner förstås. Toxicolour hjälper oss både med att hålla reda på sånt här och berättar om vad som händer i världen. Skandaler, olyckor, ny forskning – Ja allt som kan vara viktigt att veta och att hålla reda på just inom kemins värld kan man läsa om på den här bloggen.

 

Vetenskapsbloggen

Vetenskapsbloggen är en intressant blogg av flera olika anledningar. Här finns att läsa om forskning, upptäckter och naturvetenskap i allmänhet och om relaterade ämnen. men bloggen sträcker sig längre än så. Den utgår från personliga tankar om världen, samhället och politik. Så det är en ganska så tankeväckande blogg likväl som den är annorlunda. Det är sällsynt att hitta såna här bloggar hos de mera flashiga och främst mode-inriktade bloggportalerna som Nouw där vetenskapsbloggen. Men ibland gör man riktiga fynd när man letar i dom och det här är något av det bästa man kan hitta där.

 

Häggström hävdar

Bloggförfattaren Häggström beskriver sin blogg som ”En medborgare och matematiker ger synpunkter på samhällsfrågor, litteratur och vetenskap.” Häggströms blogg handlar mycket om forskning och om samhället, om hur forskning och vetenskap påverkar våra liv. En hel del statistik blir det ju även då författaren faktiskt är matematiker. Den kritiska blicken och samhällsengagemanget gör Häggströms blogg riktigt intressant och läsvärd.

Senaste inläggen

No post found