De 5 bästa bloggarna om Djur och Husdjur 2021

Vi har listat de 5 bästa djurbloggarna för 2020. Du som är ägare av husdjur, hundar, katter, hästar och andra, kan ta en titt här. Har du information, tips och råd för alla djurägare.

Vad är djurbloggar?

En djurblogg kan handla om katter, hundar, hästar och om alla möjliga djur på jorden. Vissa är allmänna bloggar om djrliv och andra fikuserar på husdjur eller en speciell djurart. Hundbloggar är de mest populäraste och välbesökta av alla djurbloggar.

Tips: Läs även bloggar om hem & trädgård 

 

De 5 bästa bloggarna inom djur i sammanfattning

  1. Dog News
  2. Hund24
  3. Vetärinärbloggen
  4. Djuren och jag
  5. Sandras Hundblogg

 

De 5 bästa djurbloggarna – med motivering

Djuren är våra bästa vänner, i allafall husdjur, husdjur som är tränade och rumsrena. Sådana gillar vi. Det är också främst husdjur och vältränade hundar som figurerar i de djurbloggar vi hittat. Klicka på titlarna för att besöka dom.

 

Dog News

 

Dog News är den största och mest välbesökta av Sveriges alla hundbloggar. Med dagliga uppdateringar om allt möjligt om hundar, som nyheter, tips och råd för hundägare är bloggen Dog News en av de bästa informationskällorna för hundälskare och hundägare man överhuvudtaget kan hitta på svenska.

Eftersom bloggen startade redan 2007 är det lätt att konstatera att den är bokstavligt fullproppad med information och fakta om hundar. Att den är populär förstår man snabbt när man hör siffrorna. Med över 200 000 besökare per månad är besökarantalet hos Dog News i klass med de stora influensernas bloggar.

 

Hund24

 

Hund24 är en informationssajt för alla hundägare. Här hittar man allt från tips och råd för hundägare till produktrecensioner och intervjuer. Ägarna till hemsidan har gjort den tydlig och överskådlig så at man lätt hittar bland kategorier och ämnen, vilket också gör det roligare att titta runt och leta i bloggen. Den är kanske något mer välorganiserad än Dog News, men Hund24 är också en något mer kommersiell blogg med mycket reklam för produkter och företag. Letar du efter djurprodukter, presenter eller till och med en julklapp till din hund så är det här rätt platsen för dig att leta på och få inspiration.

 

Veterinärbloggen

 

Veterinärbloggen är hopknåpad av chefsveterinär Sandra Douglas som ger tips, råd och information till alla husdjursägare. Det är främst hunden som står i centrum, men du får även en hel del information som är viktig för ägare av katter och andra husdjur. Här i veterinärbloggen hittar du mycket information om vaccinationer, sjukdomar, motion och om hur man håller sina djur friska och vid god hälsa. Veterinärbloggen är perfekt för dig som månar om ditt djurs hälsa och vill lära dig mer om hur man tar hand om sitt djur så att den mår så bra som möjligt.

 

Djuren och jag


En djurtokig dalkulla med hästar och hundar skriver om sitt liv med alla sina djur på bloggen Djuren och Jag. Hur är det egentligen att leva med en massa djur? Vad ställer vardagen till för problem, eller snarare – vad ställer djuren till för problem i vardagen? Hos Djuren och Jag kan man få en del tips och råd, men mest är det vardagsfunderingar och personliga tankar som fyller bloggen. Inte allt är djurrelaterat på bloggen, men det mesta rör sig ändå kring livet på landet med djuren omkring sig.

 

Sandras Hundblogg

Sandra som bloggar är utbildad hundpsykokolog och jobbar med hundar på heltid. Hon skriver i sin blogg om allt som har att göra med hundägarens relation till sin hund. Hon berättar om hur man förstår sin hund bäst och hur man får en hund att förstå ägaren. Hon funderar över saker som om hundar får ha känslor och om hur man ska göra för att kunna räcka till som hundägare. Om du vill förstå din hund bättre så är Sandras blogg rätt plats för dig att börja söka svar på dina frågor.

Senaste inläggen

No post found