De 5 bästa företagsbloggarna 2021

Vi har skummat igenom affärsvärlden och dragit fram fem riktigt bra bloggar inom företagande och affärsverksamhet. Oavsett om du är ledare, egenföretagare eller helt enkelt intresserad av att veta mer om affärsvärlden så gör du det klokt i att lära känna dessa bloggar.

Vad är en företagsblogg?

En företagsblogg riktar sig mot företag och företagare, till rutinerade chefer och nyföretagare. Här får man ofta tips och råd på sånt som hur man sköter ett företag och hur man handskas med anställda. Man kan även få koll på viktiga moms- och skatteregler.

Tips: Se även bloggar om ekonomi 

 

Kortfattat: De 5 bästa bloggarna inom företagande och affärsverksamhet

  1. Science Parks blogg
  2. Eget företags blogg
  3. Chefsblogg.se
  4. Vismas blogg
  5. PWC’s företagarblogg

 

De 5 bästa Företagsbloggarna – med motivering

Visst är det bra när man kan hjälp och inspiration när man kört fast i företagandet eller har svårt att veta hur man ska starta i gång något nytt? Här motiverar vi varför du ska läsa just de 5 företagarbloggarna och varför de är bäst. Klicka på rubrikerna för att komma till bloggarna.

 

Science Park – Bloggen 

 

Science Park har mötesplatser och affärsutvecklare i samtliga av länets 13 kommuner. Det innebär att deras nätverk är mycket stort och så gillar de att ordna möten och ge människor möjligheter att nätverka. Deras blogg doftar starkt av entreprenörsandan och generös informationsiver. Här hittar man råd av superentreprenörer, tips på hur man blir ett proffs på att nätverka och om sånt som handlar om hur man ska få balans i vardagen och mycket mer. Den här bloggen kan ge dig mycket inspiration och energi!

 

Eget företag

 

Eget Företag anordnar mässor och tillhandahåller information åt företagare. Bloggen är en mindre synlig del av Eget företag, men samtidigt en av deras bästa vägar till bra information om just företagande. Här hittar den som vill eller har startat nytt företag mycket smått och gott. Det är många olika skribenter som ger råd och tips om vitt skilda saker, inklusive en del som man kanske inte tänker på i första taget. Har du egentlige tänkt på vad som händer med ditt företag om du skiljer dig? En del om bloggen handlar om mässorna och så får man ite nyheter om ad som egentligen händer i företagarvärlden.

 

Chefsblogg.se

 

På chefsblogg.se skriver chefer själva om hur det är at vara chef och arbetsgivare, hur det är att leda människor och företag. Skribenterna på hemsidan är många och erfarna. Bland ämnen hittar man allt från inlägg om hållbarhet och utrikespolitik till avtal och rekrytering. På chefsblogg.se kan man därför få många kloka råd och bra vägledning från ett riktigt starkt team erfarna ledare.

 

Vismas blogg

Vismas blogg är en riktigt bra företagsblogg för den som vill hålla koll på allt digitalt som påverkar företag och företagande. Många inlägg handlar om löner, skatter och betalningar. Du hittar en hel del om dokumentation om fakturering men även mer allmänna ämnen om kommunikation på internet och saker som berör anställningar och arbetsgivare. Bloggen är proppfull av bra tips och goda råd för företag och företagare.

 

PWC’s företagarblogg

 

Företagarbloggen är för dig som driver företag. Den vänder sig särskilt mycket till småföretagaren och här kan man få råd och tips på mycket viktigt som berör företagaren. Inläggen handlar om affärsutveckling, hur det är att driva företag, skatt och regelverk, samt hur det är att äga företag. Bland det som skrivs på bloggen hittar man inlägg om allt från om hur det kommer att bli att handla med England efter brexit, till moms- och skatteregler.

Senaste inläggen

skattejurist
skattejurist
I juristbranschen är man antingen skattejurist eller så är man det inte. Det finns ett fåtal affärsjurister som även jobbar