De 5 bästa politikbloggarna 2021

Ibland tycker man att världen är helgalen och ofta stämmer det ju att det faktiskt är så. Hur politiken ställer till en massa oreda och hur man genom politik för försöka ställa saker till rätta är sånt man kan läsa i de här bloggarna som främst behandlar politik och samhällsfrågor.

Vad är politiska bloggar?

En politisk blogg handlar om allt inom politik och samhälle. Ämnen kan handla om allt från inrikes- till utrikespolitik, om partipolitik, om miljö, om medier och globalism. En del bloggare tillhör partimedlemmar från olika politiker, andra som skriver kan vara journalister och forskare.

Tips: Läs även bloggar inom historia

 

Kortfattat: De 5 bästa Politiska bloggarna

  1. Bloggen Dagens Arena
  2. Bloggen Amerikaanalys
  3. Carl Bildts blogg
  4. Jesper Strömbäcks block
  5. Jens Holms blogg

 

De 5 bästa politiskbloggarna – med motivering

Nej, det är inte lätt att förstå vad som händer i världen. Men man kan få lite hjälp på traven. Det är just därför vi har plockat fram de 5 bästa politiska bloggarna, för att kunna ge hjälp och vägledning i vår värld av oro och förändring. Klicka på titlarna för att besöka dom.

 

Dagens Arena

Den i särklass mest intressanta och fullmatade kanalen för politik och samhälle är Dagens Arena. Dagens Arena r en kombinerad blogg och digital nyhetssajt där du hittar allt som händer inom politiken idag, både nationellt och internationellt. Du kan läsa om politiker, deras beslut och hur olika politiska åtgärder påverka länder och samhällen. Här finns allt från partipolitik, bostadspolitik, sjukvårdsbeslut och miljöinsatser. Det här är en djuplodande kanal med kritiska, funderande skribenter.

 

Amerikaanalys

Amerikaanalys är bloggen som du bör spana in om du är intresserad av USA, de förenade staternas politik, president, lagar och allt som händer i landet. Hur andra länder i Väst och den övriga världen påverkas av USAs politik är så klart en återkommande fråga. Valet och Trump har länge varit återkommande ämnen som tagit stor plats i bloggen, men även andra ämnen som rasfrågor och medier har varit på tapeten. Bloggen har under senaste tid uppdaterats ungefär två-tre gånger i veckan vilket gör Amerikaanalys till en av de mera aktiva politiska bloggarna. Vi hoppas att bloggen fortsätter hålla uppe aktiviteten eftersom det är ett viktigt öga in till det amerikanska samhället.

 

Carl Bildt

Carl Bildt, tidigare stadsminister och senare utrikesminister, har utrikespolitik i centrum, vilket man nog inte förvånas över. En del handlar om USAs politik, men Bildt tar upp viktiga nyheter om vad som händer över hela världen. Man kan därför läsa om Kina, Ryssland, Baltikum, Mellanöstern och så vidare. Bildt tar upp viktiga frågeställningar och delar med sig frikostigt av sina funderingar. Om man vill följa med i svensk utrikespolitik och förstå bättre vad som händer i världen idag är Carl Bildts blogg ett bra ställe att starta på.

 

Jesper Strömbäck

Jesper Strömbäck är sedan 2016 professor i journalistik och politisk kommunikation vid Institutionen för Journalistik, medier och kommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet. Han har forskat om mediernas bevakning av politik och samhälle, och om de förändrade medielandskapen. Strömbäcks blogg har därför också just politik och medier i fokus. Ämnen handlar om sånt som journalistik, demokrati och konspirationsteorier. Bloggförfatteran tar så klart upp egna artiklar och publikationer, men ger också många bra tips på nya böcker och forskning inom de ämnen han jobbar med.

 

Jens Holm

Jens Holm är riksdagsledamot för vänsterpartiet. Men det är långt från bara partipolitik som Holm tar upp. Egentligen tas väldigt lite upp om vänsterpartiets ideologi och egen politik, så man behöver inte vara rädd för att utsättas för vänsterpropaganda. Det Holm brinner för är klimatfrågor och globala sammanhang. Det är också sådant som är i centrum för bloggen. Inläggen innehåller ämnen som hållbara transporter, klimatåtgärder, utsläpp, alternativa bränslen och om orättvisor i samhället och ute i världen. Framförallt kan den som är intresserad av klimatpolitisk och vill veta vilka beslut som fattas om miljön och klimatet hitta en mycket bra och tillförlitlig källa just i Jens Homs blogg.

Senaste inläggen

No post found