De 5 bästa bloggarna inom träning och hälsa 2021

Här har vi plockat fram de bästa bloggarna inom träning och hälsa. Om du vill få ett träningstips eller söker bra ställen att leta bland hälsosamma recept så har du hittat rätt.

Vad är träningsbloggar?

En träningsblogg kan handla om allt inom träning för sport, styrka och hälsa. Det är bloggar inom hälsa & träning för både utomhus- och inomhusaktiviteter som kan ge tips på allt från träning, kostråd, näring och kosttillskott. Samt kan de innehålla nyttiga och hälsosamma recept.

Tips: Läs även bloggar inom mat & dryck

 

Kortfattat: De 5 bästa bloggarna inom träning och hälsa

  1. Go For Fit
  2. Linas träningsblogg
  3. Anna Lissjanis
  4. Karin Axelsson
  5. Träningsglädje

 

De 5 bästa träningsbloggarna – med motivering

Visst är det bra att det är så enkelt som att kunna leta upp en bra träningsblogg för att få inspiration om motion, hälsa och kost. Här har vi samlat de mest inspirerande bloggarna inom just träning och hälsa. Klicka på rubrikerna för att besöka dom och bli inspirerad.

 

Go For Fit

 

Linn är tjejen som kämpade med anorexia och hittade sin räddning i tyngdlyftning. Go For Fit är en enormt inspirerande blogg om träning och hälsa. Linns egen berättelse är vad som gör bloggen extra inspirerande och personlig. Man har hela hennes historia i bakhuvudet, en berättelse som ger tyngd åt alla råd om kost, träning och kosttillskott.

Eftersom Linn i första hand är en tyngdlyftartjej är just den bloggen perfekt för dig som är intresserad av just tyngdlyftning och styrketräning. Ett plus förutom den direkta och personliga tonen är ju också att bloggen är så himla snygg. Bara bilderna borde kunna inspirera vem som helst till träning och försöka bli fit.

 

Linas träningsblogg

 

Det är svårt att hitta en träningsblogg som är mer fullpackad än Linas blogg. Här finns över ett tusen sex hundra inlägg med råd och tips om precis allt som berör träning. Oavsett vad du än frågar om så bör du kunna hitta något inlägg som berör just det du undrar över. Vill du få tips om stretching, inspiration och råd om hur man kan jobba med hantlar, eller om vilka kosttillskott som är bäst just nu?
Linas träningsblogg har under flera år i olika sammanhang valts ut till Sverige bästa träningsblogg. Förutom en massa tips och råd får du så klart följa med Lina på hennes egna pass och få veta hur hon tränar just nu.

 

Anna Lissjanis

 

Anna är fyrabarnsmamma och chefredaktör på tidningen SportHälsa. Hennes blogg är också en av Sveriges äldsta bloggar med inriktning på träning och hälsa. Men då hette den ”Trend o träning”. Det är nog få i Sverige som vet så mycket om, och är en så stor auktoritet i, området träning och hälsa som just Anna Lissjanis.

Förutom kloka och bra träningsråd hittar du bra kostråd och recept, inspiration till träningsmöjligheter och får reda på de senaste trenderna inom träning och hälsa. Du får även ibland följa med Anna i hennes vardag för att försöka få den att gå ihop. Ändå tappar hon aldrig fokuset på träning och hälsa.

 

Karin Axelsson

Karin Axelsson bloggar på Hälsa och Fitness. Underrubriken är ”Hälsoblogg, träning och matglädje”. Karins blogg fokuserar så klart främst på träning och fitness, men är en kombinerad blogg för hälsa och träning med livsstil.

Det här är en personlig blogg som kanske inte är den ultimate sajten för dig som bara är intresserad av träningstips och kostråd. Men om du vill följa med på en inspirerande resa och gillar hälsosamma recept på god mat och varva inspiration med ett och ett annat tips på skönhet och kosmetika så kan den här bloggen vara något just för dig.

 

Träningsglädje

 

Sara Rönne är en tjej som älskar träning och att vara utomhus. Det är också just utomhusträning som Saras blogg fokuserar på. Här kan du läsa om cykling, löpning och skidåkning. Sara tar dig med på äventyr i fjällen, fiske och strövtåg i ensliga omgivningar.

Men Sara tränar inte bara utomhus och ger dig även en hel del tips om träning. Dessutom finns en hel sektion tillägnad helt åt Yoga, en form av träning som Sara också uppskattar. Med Yoga kan hon balansera hård fysisk träning med mjukare och även må bra på insidan genom den.

 

Tips: Läs även bloggar inom utomhus & natur

Senaste inläggen

No post found