De 5 bästa bloggarna inom Film och TV 2021

Här hittar du premiärerna, filmerna, TV-showerna, stjärnorna. Följ med in och upplev film- och TV-världens magi.

Vad är bloggar inom Film och TV?

Film- och TV-bloggar skriver om allt inom Film- och TV-världen, vilka filmer som planeras, vilka som har premiär och om vilka TV-serier som är populära. Här får du läsa recensioner, topplistor och intervjuer, samt får du läsa saker om filmstjärnornas liv.

Tips: Läs även bloggar inom underhållning och nöje 

 

Kortfattat: De 5 bästa bloggarna inom film och TV

  1. FilmMedias blogg
  2. MoviesZines blogg
  3. Bloggen Rörliga bilder och tryckta ord
  4. Jojjenitos blogg
  5. Filmitchs blogg

 

De 5 bästa TV- och filmbloggarna – med motivering

Om du letar efter en film till helgen att kolla på eller vill veta vilka actionfilmer som är bäst så ska du ta en titt på de här bloggarna. Klicka på titlarna för att besöka dom.

 

FilmMedia

 

FilmMedia har dryga tio år på nacken och är Sveriges mest besökta privata filmblogg och den i särklass bredaste avseende innehållet. Den är fullproppad med allt från topplistor, film- och TV-tips, recensioner, intervjuer, videor och kortfilmer. Man kan även läsa inlägg med personliga tankar och långa, djuplodande artiklar om film, TV och media. Här kan man även få ta del av nyheter om vad som händer inom filmvärlden och om man har tur kan man även få delta i en tävling. FilmMedia är bloggen både för den som bara gillar film och för filmkännaren som tar film väldigt seriöst.

 

MovieZine

 

MovieZine är i särklass Sveriges största filmsajt och mer än bara en blogg. Det är också en community där medlemmarna får bidra på olika sätt. I MovieZine recenseras alla de nya filmerna och här kan man läsa om allt nytt som händer, vilka filmer som är på gång och se trailers. Egentligen är MovieZine en ren nyhetssajt om vad som går och kommer på bio. Det enda som drar ner på betyget är därför att det aldrig blir särskilt djupt eller personligt. Men för den som gillar att gå på bio ofta finns ingen bättre sajt på hela webben.

 

Rörliga bilder och tryckta ord

 

Rörliga bilder och tryckta ord var nog från början menad att kombinera film med litteratur, men innehållet på bloggen är till 90 procent film. Sofia som skriver bloggen har publicerat en ny recension i princip varje dag under tio år. Texterna är alltid välformulerade och man känner att det ligger mycket tanke bakom dom. Extra roligt är att Sofia älskar att se och recensera de mest udda skräpfilmerna man kan hitta. En hel del klassiker blir det, men också många konstiga B-filmer som man aldrig hört talas om.

 

Jojjenito

 

Jojjenitos filmblogg innehåller mest recensioner. Det är en bra balans mellan äldre och nyare filmer och om man följer bloggen får man tips på många fina gamla filmklassiker. Här kan man läsa mycket om gamla japanska klassiker, Film-Noir och äldre Hollywoodklassiker. Bloggen är också välskriven och håller en jämn nivå. Den som gillar att läsa om filmer för att få tips och inspiration till nya filmer att se kommer att gilla den här bloggen.

 

Filmitch

 

Även Filmitch, alltså filmklådan, har ungefär tio år på nacken. Som de flesta svenska filmbloggar så ägnar sig Filmitch mest åt recensioner. Förutom filmer blir det inslag av någon musiklåt då och då. Filmitch ser och recenserar alla möjliga filmer, nyare som äldre, klassiker likväl som mindre uppskattade filmer. Den personliga tonen och tankarna i texterna är det som lyfter den här bloggen över medel. Det här är en bra blogg för den allmänt filmintresserade.

 

Tips: Läs även bokbloggar

Senaste inläggen

No post found