Det är en bra idé att jämföra långivare online, via en låneportal. För det första måste långivarna samsas om en kreditupplysning, för det andra maximerar du dina möjligheter för att få ett lån med bra villkor och för det tredje är det alltid gratis att jämföra lån online. Det är långivarna som betalar jämförelseportalerna, och inte du.

I den här artikeln uppmärksammar vi vilka de 4 bästa låneaktörerna i Sverige är, samtidigt som vi motiverar våra val.

 

4 bästa lånejämförelse-sajter i Sverige

  1. Lånea.se: Som jämför lån från 8 låneförmedlare.
  2. Sambla: Som jämför lån från 40 långivare.
  3. Zmarta: Som jämför lån från 32 långivare.
  4. Lendo: Som jämför lån från 35 långivare.

Nedan pratar vi mer om de långivare som precis nämnts i större detalj.

 

1. Lånea, med bra texter

Hos Lånea kan du jämföra 101 olika lån, från totalt 18 långivare. Vi gillar Lånea mest för att vi tycker att de verkar ärligast, samt för att det är enkelt att använda deras lånewidget. Vi tycker dessutom om att de har så många räkneexempel på webbsidan, så man själv förstår hur mycket lånet kommer kosta samt vilket lån som passar bäst.

 

2. Sambla, som jämför lån hos många långivare

Sambla är en lånejämförelsetjänst som funnits med från 2014, och det är de som jämför lån från flest långivare i vårt test. Det faktum att de klarar av att jämföra lån från 40 låneaktörer är starkt, men vi tycker samtidigt att textmaterialet borde förbättras lite då det inte finns så många räkneexempel att välja bland.

 

3. Zmarta, med en lite konstig lånewidget

Hos Zmarta kan du jämföra lån från 32 långivare, vilket är en bra insats. Vi gillar dock inte widgeten för lån, då vi tycker att den är lite för svårnavigerad på surfplatta och mobil. Där har såväl Sambla som Lånea bättre lösningar på plats. Allt som allt är Zmarta en bra låneportal som samtidigt har lite förbättringspotential.

 

Läs mer: Fem saker att tänka på när du jämför lån

 

4. Lendo, som borde ha lite fler artiklar

Lendo har en snygg lånewidget, och jämför lån så att du kan låna pengar från 35 långivare. Vi gillar även designen på webbsidan, men vi tycker samtidigt att de kunde ha haft lite mer information om lån på webbsidan. Både Zmarta och Sambla lyckas bra mycket bättre med att ge relevanta exempel på när vissa lånetyper passar bättre eller inte.

Med den här artikeln vill vi förtydliga att det inte är en bra idé gå in på långivarnas webbsidor direkt, som typ Westgöta Finans webbsida, Coop eller Wiiga Låns webbsida, utan att först jämföra låneerbjudanden hos en låneportal.

Kategorier: Ekonomi

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras.